Ingrediente: 6 felii de file de vita, 100 g unt, 1 catel de usturoi, țuică sau țuică, făină, sare, piper, vin alb, baza de supa de carne, ulei cu trufe negre.
Mod de preparare:
Carnea se bate în felii subțiri, se trece prin făină și se prăjește în 50 g de unt.
Se rumenesc feliile pe ambele părți, se stropesc cu țuică și se aprind. Se adauga sare si piper dupa gust. Acoperiți și lăsați să se întărească. Adăugați restul de unt, jumătate de pahar de vin alb, jumătate de pahar de supă de bază și ulei din belșug cu trufe negre. Peste o farfurie se aseaza felii de carne, o garnitura de cartofi sau legume si deasupra cateva felii de trufe.
Ingrediente: 2 oua, o bucată de unt, trufe albe sau negre, sare.
Mod de preparare:
Se incinge untul intr-o tigaie pana devine auriu, se ia de pe foc, se aseaza ouale si se acopera cu un strat subtire de felii de trufa alba sau neagra.
Punem tigaia din nou pe foc pentru un minut, acoperita cu un capac si apoi servim imediat.
Ingrediente: 8 ouă, 1 catel de usturoi, pătrunjel, smântână dulce (panna), 80 g unt, 30 g trufe albe sau negre, piper, sare.
Mod de preparare:
Se incinge untul intr-o tigaie pana devine auriu, se ia de pe foc, se aseaza ouale si se acopera cu un strat subtire de felii de trufa alba sau neagra.
Punem tigaia din nou pe foc pentru un minut, acoperita cu un capac si apoi servim imediat.
Ingrediente: 50 g trufe, 1 cană supă de vită, 750 g ficat de pui, 1 ceapa mica, tocata, 1 măr, decojit, tocat, 1 ceapa verde, tocata, 1/4 cană suc de lămâie, 1/4 cană apă rece, 1 pachet de unt, tăiat în bucăți, 2 linguri vin sec, 1 lingurita sare, 1 linguriță pudră de muștar.
Mod de preparare:
Curățați trufele cu o perie moale și tăiați-le în bucăți mici.
Fierbeți supa de vită într-o oală, apoi adăugați trufele și amestecați rapid cca. 30 de secunde. Se strecoară printr-o sită, păstrând supa și trufele separate.
Unge o tavă înaltă cu ulei. Se amestecă ficatul, ceapa, mărul, supa, ceapa verde într-o cratiță și se fierbe la foc mediu. Faceți un foc mic, acoperiți și fierbeți timp de 5 minute. Adăugați sucul de lămâie, apa și gelatina într-un castron mic, amestecând până când gelatina se dizolvă. Se ia de pe foc si se adauga untul, incet, amestecand continuu. Se adauga restul ingredientelor si se lasa la racit 15 minute.
Transferați amestecul într-un blender și procesați până la omogenizare.
Se pune in forma unsa cu ulei: se pune un strat de pasta, apoi un strat de trufe si se repeta operatiunea in continuare. Acoperiți și lăsați să se răcească cel puțin 24 de ore pentru ca aroma trufelor să aibă timp să se dezvolte.
Ingrediente: 400 g penne de grâu dur, 80 g trufe ras, 125 g crema grasa .
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, punem pe foc trufele ras și smântâna.
Fierbeți pastele al dente și apoi adăugați-le în sosul din tigaie, amestecând timp de 2-3 minute.
La final, adauga parmezan dupa gust.
Ingrediente: 1,5 kg cotlete de miel, 50 g trufe negre ras, ulei de măsline extra virgin, rozmarin, usturoi, capere, oţet, sare, piper, lămâie, un pahar de vin sec.
Mod de preparare:
Se incinge intr-o tigaie 50 g ulei cu o crenguta de rozmarin, se adauga cotletele de miel cu un catel de usturoi, sare si piper. Gatiti pana prind o crusta aurie, apoi adaugati vinul si lasati sa se evapore. Acoperiți oala, reduceți focul și fierbeți aproximativ 20 de minute.
Se macină un cățel de usturoi și câteva capere cu 2 linguri de oțet într-un mojar. Se toarnă acest sos peste carne, se mai fierbe câteva minute și se ia de pe foc.
Se prepara un sos de trufe negre, un catel de usturoi, ulei de masline extravirgin, cateva picaturi de ulei de masline cu trufe negre, zeama de lamaie, sare si piper. Se pune tocanita intr-un bol de servire si se toarna peste sosul de trufe.
Ingrediente: 400 g tagliatelle, 50 g trufe ras, felii de trufe, 100 g de unt.
Mod de preparare:
Se incinge untul, se amesteca cu trufele ras.
Fierbe pastele și amestecă cu untul aromat.
Pune pastele în bolul de servire și ornează cu felii de trufe.