Miere de albine
Miere de albine 100% naturală, direct de la apicultor!
Am început apicultura în urmă cu 22 de ani, am cochetat cu această activitate din plăcerea de a lucra în aer liber și pentru că eram fascinat de albine, de modul în care lucrează albinele și de ce produce un stup. Pentru început am avut 10 stupi și apoi, cu timpul, am ajuns să mă ocup de peste 350 de stupi. De-a lungul timpului, pe lângă pasiunea pentru această activitate minunată, apicultura a devenit o afacere. O afacere pe care am încercat să o fac cunoscută local până acum. Toate acestea s-au schimbat acum, când cred că tot mai mulți oameni trebuie să știe despre acest miracol pentru sănătate: mierea și produsele apicole. Și mai cred că oamenii trebuie să învețe să folosească produse naturale de la producători.
Mierea este un produs natural pe care albinele îl colectează din nectarul florilor. Acest produs este un concentrat de nutrienti esentiali pentru echilibru. Mierea pură poate fi păstrată la temperatura camerei și nu trebuie refrigerată. Mierea poate fi disponibilă în trei forme: lichidă, cremoasă și tare. În funcție de compoziția nectarului, nivelurile de fructoză și glucoză variază. O miere cu un conținut mai mare de fructoză va fi lichidă, în timp ce o miere cu un conținut mai mare de glucoză va fi solidă.
Produse cu miere
Mierea este un aliment cu gust dulce și parfumat, cu aspect semifluid, vâscos sau cristalizat și culoare specifică, având un conținut mare de zaharuri și substanțe minerale, vitamine, enzime, acizi organici.
Se absoarbe foarte usor de catre organism, este un tonic general care contine multi nutrienti. Este un monofloral, ceea ce înseamnă că nectarul său a fost asamblat de albine cu predominanța florilor de salcâm. Foarte iubita si apreciata, mierea de salcam, datorita fructozei, se cristalizeaza cel mai greu.
Este unul dintre cele mai importante și gustoase medicamente din natură. Este miere complexa, obtinuta din nectarul mai multor flori, asa ca aduna toate proprietatile terapeutice ale acestor flori. Este bogat în vitamine și minerale și foarte aromat. Mierea Poliflora se cristalizează relativ repede deoarece este 100% naturală.
Mierea de rapita se cristalizeaza foarte repede, uneori chiar si in fagure datorita procentului de glucoza continut in aceasta. Gustul său este delicios, nu este foarte dulce, este ca o cremă. Este recomandat in boli de rinichi, pentru intarirea oaselor, scaderea colesterolului. Consumul de miere de rapiță protejează ficatul, splina și pancreasul. Are un conținut ridicat de vitamina E, care este bună pentru piele. Ca orice alt tip de miere, mierea de rapiță este bună pentru întărirea imunității și a bolilor pulmonare.
Mierea de tei este cunoscută pentru gustul său extraordinar, cantitatea de vitamina B mult mai mare decât alte tipuri de miere și cantitatea semnificativă de calciu, minerale și magneziu. În România sunt cele mai mari păduri de tei și cei mai mari tei, astfel că o mare parte din acest tip de miere, produsă în România, este exportată în restul Europei. Acest tip de miere este ușor de recunoscut după culoarea galbenă care ajunge la o culoare roșiatică și dulceața sa specifică. Iarna capătă o consistență mult mai mare, apropiată de unt. Astfel, concentrația de polen crește până la 80%. Beneficii: antibacterian, energizant, de intarire a sistemului imunitar, impotriva insomniei, pentru o buna digestie..
Datorita energiei pe care aceste flori o iau direct de la soare, mierea de floarea soarelui rezultata din polenul acestor plante este una dintre cele mai bune si mai energizante de pe piata. La fel ca mierea de rapiță, se cristalizează rapid datorită conținutului ridicat de glucoză. Această MIERE se diferențiază și prin faptul că conține lecitină pură. Datorita continutului sau de lecitina pura, este si un stimulent intelectual. foarte bine. Poate fi consumat zilnic de către cursanți, cum ar fi studenți și elevi. Această miere aparține și categoriei de produse afrodisiace. Mierea contine o cantitate mai mare de vitamina B, care influenteaza productia de testosteron si estrogen.
Celulele de fagure în care sunt adăpostite larvele sau în care este depozitată mierea și polenul sunt făcute din ceară de albine. Ceara naturală este un produs glandular al albinelor. Din punct de vedere chimic, ceara contine o multitudine de substante diferite: esteri, acizi grasi liberi, hidrocarburi, substante colorate, lactona, carbohidrati cu molecula mare, saruri minerale, vitamine liposolubile, substante cu actiune bacteriostatica si altele. Ceara de albine are proprietăți antiinflamatorii, emoliente și vindecătoare. În prezent, ceara este folosită și în industria cosmetică și farmaceutică, în producția de creme și alte produse medicale.
Propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Consumul in sezonul rece intareste imunitatea si protejeaza organismul de raceli si bacterii. Tinctura de propolis are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii. Administrare: 1-2 picaturi/kg corp/zi pentru intretinere. Povestea propolisului brut Albinele colectează seva de la peste 20 de specii de arbori, în funcție de opțiunile din zonă. Transporta seva spre stup și își aduce propriile secreții de glande salivare, enzime, ceară și alți compuși biochimici. Substanța finală se numește lipiciul albinelor, care are rolul de a întări și proteja adăpostul.
Mierea de rapita se cristalizeaza foarte repede, uneori chiar si in fagure datorita procentului de glucoza continut in aceasta. Gustul său este delicios, nu este foarte dulce, este ca o cremă. Este recomandat in boli de rinichi, pentru intarirea oaselor, scaderea colesterolului. Consumul de miere de rapiță protejează ficatul, splina și pancreasul. Are un conținut ridicat de vitamina E, care este bună pentru piele. Ca orice alt tip de miere, mierea de rapiță este bună pentru întărirea imunității și a bolilor pulmonare.
Polenul oferă organismului uman numeroase elemente care îi lipsesc adesea omului modern. Acționează rapid pentru a întări, revitaliza și fortifica organismul. Polenul accelerează procesul de creștere, echilibrează sistemul nervos, reglează funcția intestinelor, stimulează, tonifică, precum și proprietăți antibacteriene și antianemice. Contraindicatii: Copii mai mici de 3 ani, persoane cu obezitate, exces de colesterol si lipide in sange, diabet precum si cei cu manifestari alergice.
Te invităm să ne contactezi prin formularul alăturat. Primim întrebări, recomandări și propuneri de colaborare. Îți vom răspunde cât mai rapid.